vineri, 11 februarie 2011

Tesla, maestrul fulgerelor

Tesla, maestrul fulgerelor

Om de știință de geniu, personalitate excentrică și lipsită de simț antreprenorial, Tesla este unul dintre cei care au pus bazele tehnologiilor moderne, cercetările sale fiind de actualitate și la mai bine de 50 de ani de la moartea sa. Acest film documentar urmărește destinul incredibil al lui Nikolai Tesla, un om de știință a cărui valoare este adesea subestimată.

Nikolai Tesla a inventat și a dezvoltat multe dintre tehnologiile electrice care constituie baza tehnologiilor moderne, incluzând transmisia de curent alternativ și motoarele electrice, comunicațiile de frecvență înaltă – baya radioului și a televiziunii, corpurile de iluminat cu neon, controlul radio de la distanță și radiațiile X. Dar geniulsău vizionar și talentul său tehnic au fost umbrite de lipsa sa de talent în afaceri și de personalitatea sa excentrică.

După ce a murit falit în 1943, lucrările sale “pierdute” despre construcția unei “raze a morții” au devenit subiectul intrigilor internaționale. Cercetările sale asupra armelor cu fascicule de particule au dus la crearea unei serii de programe militare de cercetare, precum Inițiativa de Apărare Strategică, denumită și SDI sau “Star Wars”.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More