vineri, 11 februarie 2011

Al Gore – Un adevăr incomod

Al Gore – Un adevăr incomod

Poate cel mai mediatizat film documentar din istoria cinematografiei este Un adevăr incomod al fostului candidat la Casa Albă, democratul Al Gore. Filmul care prezintă într-un limbaj cât mai simplificat, pe înţelesul americanului obişnuit, fenomenul încălzirii globale şi necesitatea reducerii emisiilor de CO2, a obţinut premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de lung metraj, iar melodia de pe coloana sa sonoră (“I need to wake up” – Melissa Etheridge) premiul pentru cea mai bună melodie dintr-un film.

De altfel, întreaga ceremonie a Oscarurilor din 2007 a fost dominată de mişcarea “verde” lansată de Al Gore. Fostul vicepreşedinte mizează pe convingerea clasei politice americane de a lua măsuri clare în privinţa reducerii emisiilor de CO2, nefiind la prima confruntare cu Congresul american pe această temă.

Acest film documentar subliniază prin grafice creşterile concentraţiei de dioxid de carbon din atmosferă, înregistrările din ultimii ani depăşind cu mult orice altă concentraţie înregistrată în istoria planetei.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More