miercuri, 19 ianuarie 2011

Secretele inconștientului: mesajele subliminale

Modul în care subconștientul nostru procesează și stochează informațiile este tot mai exploatat de cei care vor să influențeze într-un fel sau altul modul în care acționăm și alegerile pe care le facem. Marile corporații sau politicienii se folosesc zi de zi de mesaje subliminale pentru a obține de la publicul țintă reacția dorită. În acest film documentar, specialiștii explică modul în care sunt create acestea și mecanismele care stau în spatele influenței lor asupra psihicului uman.

Mesajele subliminale sunt cuvinte, sunete sau imagini care se întipăresc doar în subconștient. Procesele se numesc subliminale deoarece au loc la niveluri inferioare conștiinței. Mesajele subliminale sunt folosite în publicitate, vânzări sau în cursuri de autoperfecționare, iar ideea din spatele mesajelor subliminale e simplă și complicată în același timp.

Cu ajutorul imaginilor sau al sunetelor, un emițător transmite mesaje, în încercarea de a influența subconștientul publicului. Rezultatul dorit este schimbarea comportamentului, indusă de felul în care acumulăm informațiile deoarece oamenii sunt conștienți doar de o mică parte a informațiilor pe care le procesează la un moment dat.

Vizionare online Secretele inconstientului: mesajele subliminale cu subtitrare



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More