sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Încălzirea globală

Încălzirea globală

Chiar se încălzeşte clima? Sunt toate afirmaţiile despre emisiile de gaze cu efect de seră vorbe goale? Sau există cifre care să susţină argumentele potrivit cărora încălzirea globală, cea mai mare ameninţare de mediu a lumii, se produce chiar acum? Încălzirea globală nu se întâmplă de la sine. Este o problemă creată de om. Fiecare bucăţică de cărbune, fiecare litru de petrol sau gaz pe care oamenii le ard, se adaugă la cantitatea de gaze din atmosferă care înghit planeta sub forma unei pături tot mai groase, captând căldura şi înăbuşind oamenii şi natura.

Zece dintre cei mai călduroşi 12 ani din 1856 încoace au fost înregistraţi în ultimele două decenii. Datele analizate de Biroul Meteorologic al Marii Britanii şi de Unitatea pentru Cercetări Climatice a Universităţii East Anglia pentru Organizaţia Meteorologică Mondială arată că cei mai calzi 11 ani înregistraţi vreodată au fost, în ordine descrescătoare: 1998 & 2005 (împreună), 2002 & 2003 (împreună), 2001, 1997, 1995, 1990 & 1999 (împreună), 1991 & 2000 (împreună). (Sursa)

Vezi și:

  • Întunecarea globală – un film documentar despre întunecarea globală, un efect creat de reducerea graduală a cantității de lumină care ajunge la suprafața Pământului, cauzat de creșterea numărului de particule poluante (fum, praf) eliberate în atmosferă prin activități umane.

    Vizionare online film documentar Global Warming subtitrat


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More